Hrušková torta

0 0
Hrušková torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor 100 g
Maslo 100 g
Horká čokoláda 100 g
Polohrubá múka 175 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Plnka
Hruškový kompót 1 ks
Práškový cukor 60 g
Lieskovcové oriešky pomleté 75 g
Krémový prášok 80 g
Maslo 250 g
Dokončenie
Modelovacia hmota 1 kg

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 90
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Jemný čokoládový korpus ako základ pre túto žiariacu tortu. Naplnená lieskovcovým krémom a hruškami.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Čokoládu nahrubo nastrúhame. Vajcia vyšľaháme do peny a zašľaháme do nich cukor.

2
Hotovo

Premiešame múku s práškom do pečiva a postupne po lyžiciach ich pridáme do cesta. Nakoniec vmiešame čokoládu a maslo.

3
Hotovo
50 min/170 °C

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Plnka

Hruškovú šťavu doplníme vodou do 500 ml, pridáme cukor, krémový prášok, dobre rozmiešame a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla. Dochutíme lieskovcovými orieškami.

5
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Na spodný plát poukladáme hrušky nakrájané na malé kúsky, potrieme krémom, priložíme druhý plát. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Odložíme na chladné miesto.

6
Hotovo

Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme.

naspäť
Dusený špenát
dalej
Tiramisové cupcakes
naspäť
Dusený špenát
dalej
Tiramisové cupcakes