Hruškový koláč s čokoládou

0 0
Hruškový koláč s čokoládou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 300 g
Maslo 150 g
Kryštálový cukor 80 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Žĺtok 2 ks
Plnka I
Hruška 4 ks
Hrebíčky 4 ks
Kryštálový cukor 1 lyžica
Voda trocha
Celá škorica
Plnka II
Vajcia 2
Práškový cukor 130 g
Kakao 3 lyžice
Čokoláda 100 g
Hladká múka 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka I

  • Plnka II

Popis

Zdieľať

Koláč pre milovníkov čokolády. Linecké cesto naplnené hruškami a zaliate čokoládovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Z múky, masla, žĺtok, cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho do kruhu a pomocou valčeka dáme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy.

2
Hotovo

Plnka I

Hrušky olúpeme pokrájame na osminky, zalejeme trochou vody, pridáme cukor hrebíčky, škoricu a krátko povaríme.

3
Hotovo

Plnka II

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme múku zmiešanú s kakaom a nakoniec rozpustenú čokoládu.

4
Hotovo
35 min / 180 °C

Cestom pokryjeme aj okraje formy, popicháme vidličkou, poukladáme povarené hrušky, zalejeme plnkou II a upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Pečené zemiaky so slaninou
dalej
Bolonské špagety
naspäť
Pečené zemiaky so slaninou
dalej
Bolonské špagety