Ingrediencie
-
1 ks Bravčové koleno
-
2 ks Bravčové nožičky
-
400 g Bravčové kože
-
2 ks Mrkva
-
1 ks Petržlen
-
1 malý Zeler
-
Soľ
-
5 guličiek Celé čierne korenie
-
5 guličiek Nové korenie
-
3 strúčíky Cesnak
-
2 ks Bobkový list
-
Servírovanie
-
Cibuľa
-
Cesnak
-
Ocot
Popis
Jednocuhý recept na domácu huspeninu. Obsahuje mnoho kolagénu, ktorý je prospešný nielen pre kĺby, ale aj pre pleť.
Kroky
1
Hotovo
|
Bravčové koleno, nožičky, kože dôkladne očistíme a umyjeme. Vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou, tak aby bolo mäso celé ponorené. |
2
Hotovo
|
Pridáme bobkový list, nové a čierne korenie. Prikryté varíme na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. |
3
Hotovo
|
Uvarené mäso vyberieme, pokrájame na kúsky. Vývar precedíme, osolíme, pridáme zeleninu pokrájanú na kúsky a varíme, kým zelenina nezmäkne. |
4
Hotovo
|
Pridáme mäso a ešte teplú huspeninu rozdelíme do nádob a dáme stuhnúť, najlepšie cez noc. Ak huspenina stuhne, odoberieme z nej tuk, ktorý sa navrchu vytvoril. |
5
Hotovo
|
Podávame s chlebom, cibuľou, dochutené korením a octom. |