Huspenina

0 0
Huspenina

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčové koleno 1 ks
Bravčové nožičky 2 ks
Bravčové kože 400 g
Mrkva 2 ks
Petržlen 1 ks
Zeler 1 malý
Soľ
Celé čierne korenie 5 guličiek
Nové korenie 5 guličiek
Cesnak 3 strúčíky
Bobkový list 2 ks
Servírovanie
Cibuľa
Cesnak
Ocot

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • Porcie: 6
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Servírovanie

Popis

Zdieľať

Jednocuhý recept na domácu huspeninu. Obsahuje mnoho kolagénu, ktorý je prospešný nielen pre kĺby, ale aj pre pleť.

Kroky

1
Hotovo

Bravčové koleno, nožičky, kože dôkladne očistíme a umyjeme. Vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou, tak aby bolo mäso celé ponorené.

2
Hotovo

Pridáme bobkový list, nové a čierne korenie. Prikryté varíme na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.

3
Hotovo

Uvarené mäso vyberieme, pokrájame na kúsky. Vývar precedíme, osolíme, pridáme zeleninu pokrájanú na kúsky a varíme, kým zelenina nezmäkne.

4
Hotovo

Pridáme mäso a ešte teplú huspeninu rozdelíme do nádob a dáme stuhnúť, najlepšie cez noc. Ak huspenina stuhne, odoberieme z nej tuk, ktorý sa navrchu vytvoril.

5
Hotovo

Podávame s chlebom, cibuľou, dochutené korením a octom.

naspäť
Kysnuté rožky
dalej
Makaróny so syrom
naspäť
Kysnuté rožky
dalej
Makaróny so syrom