Jablková štrúdla
z pivného cesta

0 0
Jablková štrúdla

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 300 g
Pivo 15 lyžíc
Maslo 125 g
Soľ štipka
Náplň
Jablko 700 g
Hrozienka 50 g
Pomleté orechy 100 g
Mletá škorica
Práškový cukor 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 30 min / 180°C
  • Porcie: 2
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Náplň

Popis

Zdieľať

Jemná štrúdla z pivného cesta naplnená čerstvými postrúhanými jablkami, orechami a hrozienkami.

Kroky

1
Hotovo

Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme minimálne hodinu odpočívať na chladnom mieste.

2
Hotovo
30 min / 180°C

Hotové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme postrúhanými jablkami, posypeme mletými orechmi, škoricou, cukrom, hrozienkami a stočíme.

3
Hotovo

Konce pevne postláčame a dáme na plech. Pečieme v horúcej rúre. Upečený závin posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Tyčinky z plesňového syra
dalej
Plnené pagáčiky
naspäť
Tyčinky z plesňového syra
dalej
Plnené pagáčiky