Jablková torta
s likérom

0 0
Jablková torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 180 g
Vanilínový cukor 1
Polohrubá múka 180 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Olej 100 ml
Horúca voda 100 ml
Jablková plnka
Jablko 750 g
Krémový prášok 40 g
Kryštálový cukor 6 lyžíc
Voda 400 ml
Krém
Mascarpone 250 g
Smotana na šľahanie 300 ml
Vaječný likér 6 lyžíc

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Jablková plnka

  • Krém

Popis

Zdieľať

Torta s piškótovým korpusom, jablkovým pyré.  Na vrchu plnka z mascarpone ochutená vaječným likérom.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Za stáleho miešania pridáme pomaly horúcu vodu a olej. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

2
Hotovo
30 min / 180 °C

Cesto dáme do formy vystlanej papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre pomaly upečieme.

3
Hotovo

Jablková plnka

Očistené a na kocky nakrájané jablká dáme variť do 200 ml vody s cukrom. Keď hmota zhustne, pridáme pudingový prášok rozmiešaný v 200 ml vody.

4
Hotovo

Krém

Vyšľahanú šľahačku pomaly pridávame do mascarpone, ktoré sme predtým vymiešali s vaječným likérom.

5
Hotovo

Vychladnuté pokropíme vaječným likérom, potrieme jablkovou plnkou, na ktorú dáme šľahačkový krém. Krémom potrieme aj vrch torty a posypeme čokoládovými hoblinami.

naspäť
Jahodové tortičky
dalej
Bryndzové pirohy
naspäť
Jahodové tortičky
dalej
Bryndzové pirohy