Jablkové rezy

0 0
Jablkové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 250 g
Voda 10 lyžíc
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Kakao 2 lyžice
Polohrubá múka 250 g
Jablko 500 g
Škoricový cukor na posypanie
Plnka
Mlieko 300 ml
Pudingový prášok 40 g
Maslo 250 g
Práškový cukor 150 g
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Oleja 1 lyžica

Nutričné hodnoty

102
kcal
0,93
bielkovny
17,71
sacharidy
2,13
tuky
0,64
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 25 min / 180 °C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • cesto

  • Plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Obrátené dvojfarebné jablkové rezy naplnené maslovým krémom, kúskami jabĺk a poliate čokoládovou polevou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Do vymiešaného pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov

2
Hotovo

Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň jablká pokrájané na plátky. Posypeme ich škoricovým cukrom a zalejeme polovicou cesta; do druhej polovice cesta pridáme kakao, nalejeme na bledé cesto a dáme piecť.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do masla vymiešaného s práškovým cukrom.

4
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

5
Hotovo

Dokončenie

Po upečení a vychladnutí plech preklopíme a papier stiahneme. Na upečený múčnik dáme plnku, vrch polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Torta red velvet
dalej
Šunkové fliačky
naspäť
Torta red velvet
dalej
Šunkové fliačky