Ingrediencie
-
Cesto
-
200 g Hladká múka
-
100 g Maslo
-
50 g Práškový cukor
-
1 ks Vajce
-
štipka Soľ
-
Karamelové jablká
-
800 g Jablkoolúpaných
-
100 g Trstinový cukor
-
100 g Maslo
-
Krém
-
250 g Mascarpone
-
200 g Mäkký tvaroh
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
2 lyžičky Mletá škorica
-
50 g Práškový cukor
-
Dokončenie
-
Čerstvé kvety
-
na zdobenie Ovocie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZmiešame múku, práškový cukor a soľ. Pridáme studené, na kocky pokrájané maslo a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto aspoň na hodinu stuhnúť. |
2
Hotovo
|
Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy. Popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry. |
3
Hotovo
|
KrémV miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie. Za stáleho miešania pridáme mletú škoricu. |
4
Hotovo
|
Karamelové jablkáV hrnci rozohrejeme maslo, prisypeme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme olúpané, na kocky pokrájane jablká a krátko podusíme. |
5
Hotovo
|
DokončenieNa vychladnutý korpus navrstvíme jablká, potrieme krémom a dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky. |