Jablkový tart

0 0
Jablkový tart

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 200 g
Maslo 100 g
Práškový cukor 50 g
Vajce 1 ks
Soľ štipka
Karamelové jablká
Jablko olúpaných 800 g
Trstinový cukor 100 g
Maslo 100 g
Krém
Mascarpone 250 g
Mäkký tvaroh 200 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Mletá škorica 2 lyžičky
Práškový cukor 50 g
Dokončenie
Čerstvé kvety
Ovocie na zdobenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 20 min / 180 °C
  • Porcie: 12
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Karamelové jablká

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Jablkový koláč z krehkého cesta naplnený karamelizovanými jabĺčkami a škoricovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Zmiešame múku, práškový cukor a soľ. Pridáme studené, na kocky pokrájané maslo a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto aspoň na hodinu stuhnúť.

2
Hotovo

Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy. Popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Krém

V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie. Za stáleho miešania pridáme mletú škoricu.

4
Hotovo

Karamelové jablká

V hrnci rozohrejeme maslo, prisypeme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme olúpané, na kocky pokrájane jablká a krátko podusíme.

5
Hotovo

Dokončenie

Na vychladnutý korpus navrstvíme jablká, potrieme krémom a dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky.

naspäť
Pistáciové rožky
dalej
Ovocná Šarlota
naspäť
Pistáciové rožky
dalej
Ovocná Šarlota