Jahodové tiramisu
s mascarpone

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mascarpone 750 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Jahody 500 g
Likér amaretto 20 ml
Piškóty podlhovasté 250 g
Práškový cukor 50 g
Kryštálový cukor 50 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička

Nutričné hodnoty

1 porcia
133
kcal
2 g
bielkoviny
11 g
sacharidy
9 g
tuky
0,61 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 20
    • Porcie: 16
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Tiramisu patrí medzi najobľúbenejšie talianske dezerty. Čo si ho trocha upraviť a vyskúšať variant s jahodami?

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ingrediencie

    2
    Hotovo

    Jahodové pyré

    Očistené jahody dáme do misky, zasypeme kryštálovým cukrom a popučíme vidličkou.

    3
    Hotovo

    Krém

    Mascarpone vyšľaháme s práškovým, vanilkovým cukrom a šľahačkou na hladký krém.

    4
    Hotovo

    Piškóty poukladáme na dno formy a pokvapkáme ich likérom. Vrstvu piškót s jahodami potrieme vrstvou krému, potom kladieme druhú vrstvu piškót, jahôd a druhú vrstvu krému. Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.

    naspäť
    Šampiňónová polievka
    dalej
    Kuracie rezne v sezamovom cestíčku
    naspäť
    Šampiňónová polievka
    dalej
    Kuracie rezne v sezamovom cestíčku