Jahodové tiramisu
s mascarpone

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mascarpone 750 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Jahody 500 g
Likér amaretto 20 ml
Piškóty podlhovasté 250 g
Práškový cukor 50 g
Kryštálový cukor 50 g
Vanilková esencia 1 000lyžička

Nutričné hodnoty

1 porcia
133
kcal
2 g
bielkoviny
11 g
sacharidy
9 g
tuky
0,61 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 20
    • Porcie: 16
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Tiramisu patrí medzi najobľúbenejšie talianske dezerty. Čo si ho trocha upraviť a vyskúšať variant s jahodami?

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ingrediencie

    2
    Hotovo

    Jahodové pyré

    Očistené jahody dáme do misky, zasypeme kryštálovým cukrom a popučíme vidličkou.

    3
    Hotovo

    Krém

    Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou. Pridáme vyšľahanú šľahačku.

    4
    Hotovo

    Piškóty poukladáme na dno formy a pokvapkáme ich likérom. Vrstvu piškót s jahodami potrieme vrstvou krému, potom kladieme druhú vrstvu piškót, jahôd a druhú vrstvu krému. Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.

    Recenzie receptu

    Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
    naspäť
    Šampiňónová polievka
    dalej
    Kuracie rezne v sezamovom cestíčku
    naspäť
    Šampiňónová polievka
    dalej
    Kuracie rezne v sezamovom cestíčku