Kačacie prsia s medom

2 1
Kačacie prsia s medom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kačacie prsia 4 ks
Soľ
Mleté čierne korenie
Omáčka
Pomarančový džús 200 ml
Med 1 lyžica
Vodka 50 ml
Soľ
Mleté čierne korenie
Maslo 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35
  • 10 min / 170 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Omáčka

Popis

Zdieľať

Kačacie prsia s chrumkavou kožou hotové za pár minút. Výborne chutia s tekvicovo-zemiakovým pyré.

Kroky

1
Hotovo

Kačacie prsia umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme kožu tak, aby sa vytvorila mriežka. Musíme rezať opatrne, aby sme nezarezali do mäsa, ktoré by počas opekania potom pustilo šťavu. Osolíme, okoreníme a položíme kožou nadol na studenú panvicu bez tuku.

2
Hotovo

Panvicu rozohrejeme na maximálnu teplotu a prsia opekáme 8–10 minút, kým koža nie je zlatistá a nevypečie sa z nej tuk. Ak by sa tuk začal v panvici prepaľovať, znížime teplotu.

3
Hotovo

Prsia otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty. Opečené prsia preložíme do zapekacej misy kožou nahor, podlejem výpekom a dáme zapiecť 10 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Upečené prsia vyberieme z rúry a necháme odpočívať asi 10 minút.

4
Hotovo

Omáčka

Do panvice po opekaní dáme pomarančový džús, med a vodku. Spolu povaríme, kým omáčka nezhustne. Zjemníme kúskom masla a dochutíme soľou a korením.

5
Hotovo

Upečené prsia pokrájame na plátky. Podávame preliate omáčkou.

naspäť
Dukátové buchtičky
dalej
Čokoládové mafiny s banánom
naspäť
Dukátové buchtičky
dalej
Čokoládové mafiny s banánom