Ingrediencie
-
4 ks Kačacie prsia
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Omáčka
-
200 ml Pomarančový džús
-
1 lyžica Med
-
50 ml Vodka
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
1 lyžica Maslo
Popis
Kačacie prsia s chrumkavou kožou hotové za pár minút. Výborne chutia s tekvicovo-zemiakovým pyré.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Panvicu rozohrejeme na maximálnu teplotu a prsia opekáme 8–10 minút, kým koža nie je zlatistá a nevypečie sa z nej tuk. Ak by sa tuk začal v panvici prepaľovať, znížime teplotu. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
OmáčkaDo panvice po opekaní dáme pomarančový džús, med a vodku. Spolu povaríme, kým omáčka nezhustne. Zjemníme kúskom masla a dochutíme soľou a korením. |
5
Hotovo
|
Upečené prsia pokrájame na plátky. Podávame preliate omáčkou. |