Kačacie prsia s pomarančoch

0 0
Kačacie prsia s pomarančoch

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kačacie prsia 4 ks
Soľ
Pomarančová omáčka
Pomarančová šťava čerstvá 250 ml
Pomaranč 2 ks
Trstinový cukor 100 g
Badián

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Pomarančová omáčka

Popis

Zdieľať

Výrazná a bohatá chuť kačky je vyvážená chuťou pomaranča. Plátky kačacích pŕs podávané s pomarančovou omáčkou.

Kroky

1
Hotovo

Kačacie prsia umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme kožu tak, aby sa vytvorila mriežka. Musíme rezať opatrne, aby sme nezarezali do mäsa, ktoré by počas opekania potom pustilo šťavu. Osolíme, okoreníme a položíme kožou nadol na studenú panvicu bez tuku.

2
Hotovo

Panvicu rozohrejeme na maximálnu teplotu a prsia opekáme 8–10 minút, kým koža nie je zlatistá a nevypečie sa z nej tuk. Ak by sa tuk začal v panvici prepaľovať, znížime teplotu.

3
Hotovo

Prsia otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty. Opečené prsia preložíme do zapekacej misy kožou nahor, podlejem výpekom a dáme zapiecť 10 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Upečené prsia vyberieme z rúry a necháme odpočívať asi 10 minút.

4
Hotovo

Pomarančová omáčka

Pomaranče dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm. Do panvice, kde sme opekali prsia prilejeme pomarančovú šťavu a necháme v nej rozpustiť cukor.

5
Hotovo

Pridáme plátky pomaranča, badián, štipku soli a varíme, kým omáčka nezhustne.

6
Hotovo

Kačacie prsia podávame pokrájané na plátky preliate omáčkou a ozdobené plátkami pomaranča.

naspäť
Posýpkový koláč
dalej
Parížske rezy
naspäť
Posýpkový koláč
dalej
Parížske rezy