Ingrediencie
-
Roláda
-
6 ks Vajcia
-
190 g Kryštálový cukor krupica
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
60 g Kakao
-
Náplň
-
250 g Mascarpone
-
200 ml Smotana na šľahanie
-
50 g Práškový cukor
-
Dokončenie
-
fialky, jabloň Čerstvé kvety
-
Práškový cukorna posypanie
Popis
Vláčna zamatová roláda bez múky naplnená šľahačkou. Ochutená a ozdobená jedlými čerstvými kvetmi – fialky a jablone.
Kroky
1
Hotovo
|
RoládaBielky s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 1/3 cukru a žĺtky vymiešame. Obidve hmoty spolu spojíme a primiešame preosiate kakao a prášok do pečiva. |
2
Hotovo
|
Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180 °C pečieme približne 15 minút. Ešte horúcu spolu s papierom zvinieme a necháme takto vychladnúť. |
3
Hotovo
|
NáplňSmotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone a práškovým cukrom. |
4
Hotovo
|
DokončenieVychladnutú roládu potrieme krémom, posypeme čerstvými kvetmi fialky a stočíme do rolády. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme. |