Kakaová roláda
bez múky

0 0
Kakaová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Roláda
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor krupica 190 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Kakao 60 g
Náplň
Mascarpone 250 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Práškový cukor 50 g
Dokončenie
Čerstvé kvety fialky, jabloň
Práškový cukor na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • 15 min / 180 °C
  • Porcie: 20
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Roláda

  • Náplň

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Vláčna zamatová roláda bez múky naplnená šľahačkou. Ochutená a ozdobená jedlými čerstvými kvetmi – fialky a jablone.

Kroky

1
Hotovo

Roláda

Bielky s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 1/3 cukru a žĺtky vymiešame. Obidve hmoty spolu spojíme a primiešame preosiate kakao a prášok do pečiva.

2
Hotovo

Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180 °C pečieme približne 15 minút. Ešte horúcu spolu s papierom zvinieme a necháme takto vychladnúť.

3
Hotovo

Náplň

Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone a práškovým cukrom.

4
Hotovo

Dokončenie

Vychladnutú roládu potrieme krémom, posypeme čerstvými kvetmi fialky a stočíme do rolády. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme.

naspäť
Čokoládové špice
dalej
Čokoládová roláda
naspäť
Čokoládové špice
dalej
Čokoládová roláda
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here