Kávová torta
s čokoládou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kávový korpus
Vajce 5 ks
Kryštálový cukor krupica 180 g
Uvarená čierna káva 10 lyžíc
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Hladká múka 300 g
Vajce 2 ks
Kakaový korpus
Vajce 2 ks
Horúca voda 4 lyžice
Kryštálový cukor krupica 75 g
Hladká múka 100 g
Kakao 20 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Kávový krém
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor krupica 200 g
Maslo 375 g
Instantná káva 3 lyžičky
Ganache
Horká čokoláda 125 g
Smotana na šľahanie 125 g
Čokoládová poleva
Horká čokoláda 100 g
Smotana na šľahanie 100 g
Dokončenie
Uvarená čierna káva 150 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 110
  • 35 min/170 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Kávový korpus

  • Kakaový korpus

  • Kávový krém

  • Ganache

  • Čokoládová poleva

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Torta z kávového piškótového korpusu naplnená kávovým krémom a ganache. Vhodná na každú oslavu.

Kroky

1
Hotovo

Kávový korpus

Vymiešame žĺtky s cukrom a kávou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme do dvoch 19 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

3
Hotovo

Kakaový korpus

Vymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

4
Hotovo

Cesto dáme do 19 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

5
Hotovo

Kávový krém

Vajcia s cukrom a kávou vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté postupne pridáme do vymiešaného masla.

6
Hotovo

Ganache

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme.

7
Hotovo

Dokončenie

Vychladnuté korpusy rozkrojíme každý na 2 diely. Spodný kávový korpus pokvapkáme kávou, potrieme kávovou plnkou a priložíme druhým kávovým korpusom, ktorý tiež potrieme kávovou plnkou.

8
Hotovo

Čokoládová poleva

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém.

9
Hotovo

Nasledujú kakaové korpusy, ktoré sme predtým spojili čokoládovou ganache. Pokračujeme kávovými korpusmi s kávovým krémom.

10
Hotovo

Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc. Mierne vychladnutú polevu dáme do cukrárenského vrecka a polievame ňou hranu torty. Zvyškom polevy polejeme vrch torty a ozdobíme.

naspäť
Čučoriedková torta
dalej
Marokánky
naspäť
Čučoriedková torta
dalej
Marokánky