Kávová torta

0 0
Kávová torta

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto I

  • Cesto II

  • Plnka

  • Modelovacia hmota

Popis

Zdieľať

Čaká Vás v rodine oslava narodenín alebo sviatok? Dvojposchodová kávová torta je na to ako stvorená.

 

 

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Do vymiešaného pridáme múku zmiešanú s pomletými orechmi, kávou a postrúhanou čokoládou.

2
Hotovo

Cesto dáme do tortovej formy veľkosti 25 x 25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, a pomaly upečieme.

3
Hotovo

Rovnako upečieme i cesto II, ale v tortovej forme s veľkosťou 15 x 15 cm.

4
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Nakoniec pridáme kávu, pomleté orechy a čokoládu.

5
Hotovo

Oba vychladnuté korpusy rozkrojíme na 2 diely. Pokvapkáme rumom, potrieme džemom a plnkou. Plnkou potrieme aj boky. Odložíme na chladné miesto.

6
Hotovo

Po stuhnutí potiahneme oba korpusy modelovacou hmotou a položíme na seba.

naspäť
Zapekané karé so zemiakmi
dalej
Kapustový šalát Coleslaw
naspäť
Zapekané karé so zemiakmi
dalej
Kapustový šalát Coleslaw