Ingrediencie
-
Makrónky
-
110 g Bielokizbovej teploty
-
150 g Mandľová múka
-
150 g Práškový cukor
-
150 g Kryštálový cukor
-
40 ml Voda
-
štipka Soľ
-
hnedá Gelova farba
-
Kávový krém
-
200 g Biela čokoláda
-
100 g Smotana na šľahanie
-
2 lyžičky Instantná káva
-
50 g Masloizbovej teploty
Popis
Známy francúzsky dezert, rôznych farieb a príchutí – na povrchu chrumkavá mandľová pusinka, vo vnútri mäkký stred – naplnené kávovým krémom – ganache
Kroky
1
Hotovo
|
Makrónky |
2
Hotovo
|
Druhú polovicu bielkov a štipku soli vyšľaháme na polotuhý sneh. Medzitým si pripravíme cukrový rozvar. Do hrnca dáme kryštálový cukor, zalejeme vodou a dáme variť. Keď je teplota 1158 ° C prilejeme rozvar za stáleho šľahania do snehu. Šlaháme až kým sneh nie je tuhý a neochladí sa na izbovú teplotu (asi 3 minúty). Rozvar musíme prilievať opatrne, priamo na sneh, na stene nádoby cukor tuhne. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
15
|
Párkrát s plechom buchneme, aby sme odstránili vzduchové bubliny a makrónky necháme zaschnúť (45 - 60 minút), kým sa na nich nevytvorí "kôra" - pri dotyku by sa cesto už nemalo lepiť. Pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C. Upečené necháme vychladnúť na plechu a naplníme. |
6
Hotovo
|
Kávový krémV smotane rozpustíme instantnú kávu, privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame tyčovým mixérom na hladký krém. |
7
Hotovo
|
Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame na hladký krém. Prikryjeme potravinárskou fóliou, tak aby sa dotýkala krému. Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. |
8
Hotovo
|
DokončenieNa polovicu makróniek pomocou cukrárenskeho vrecka nanesieme vychladnutý krém, priklopíme druhou makrónkou a spojíme. |