Kokosová roláda

0 0
Kokosová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4
Kryštálový cukor 160 g
Vanilínový cukor 1
Polohrubá múka 200 g
Plnka
Mlieko 250 ml
Kokosová múčka 100 g
Pudingový prášok 40 g
Maslo 200 g
alebo
Ríbezľový džem 100 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
242
kcal
4,78
bielkoviny
26,53
sacharidy
13,33
tuky
28,75
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 180
  • Porcie: 20
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • alebo

Popis

Zdieľať

Rýchla kokosová roláda naplnená džemom, ale môžeme ju naplniť aj kokosovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, vanilínový cukor a ešte trocha prešľaháme.

2
Hotovo

Primiešame po jednom žĺtky a nakoniec múku.

3
Hotovo
15

Hmotu rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do masla vymiešaného s cukrom.

5
Hotovo

Vychladnuté cesto rozvinieme, papier odstránime a plát potrieme džemom a plnkou. Časť plnky odložíme. Naplnenú roládu stočíme, povrch potrieme zvyškom plnky a posypeme kokosovou múčkou alebo strúhanou čokoládou.

6
Hotovo

Tip, rada

Ak roládu plníme iba džemom, naplníme ju hneď po upečení a stočíme ešte zahorúca.

naspäť
Perník
dalej
Orechové srdiečka
naspäť
Perník
dalej
Orechové srdiečka