Ingrediencie
-
Cesto
-
4 Vajcia
-
160 g Kryštálový cukor
-
1 Vanilínový cukor
-
200 g Polohrubá múka
-
Plnka
-
250 ml Mlieko
-
100 g Kokosová múčka
-
40 g Pudingový prášok
-
200 g Maslo
-
alebo
-
100 g Ríbezľový džem
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoBielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, vanilínový cukor a ešte trocha prešľaháme. |
2
Hotovo
|
Primiešame po jednom žĺtky a nakoniec múku. |
3
Hotovo
15
|
Hmotu rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do masla vymiešaného s cukrom. |
5
Hotovo
|
Vychladnuté cesto rozvinieme, papier odstránime a plát potrieme džemom a plnkou. Časť plnky odložíme. Naplnenú roládu stočíme, povrch potrieme zvyškom plnky a posypeme kokosovou múčkou alebo strúhanou čokoládou. |
6
Hotovo
|
Tip, radaAk roládu plníme iba džemom, naplníme ju hneď po upečení a stočíme ešte zahorúca. |