Kokosová torta
s marhuľami

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Bielok 5 ks
Kryštálový cukor 150 g
Kukuričný škrob 3 lyžice
Kokosová múčka 150 g
Marhuľová náplň
Marhule čerstvé 600 g
Práškový cukor 3 lyžice
Plátková želatína 6 plátkov
Krém
Žĺtok 5 ks
Smotana na šľahanie 200 ml
Mlieko 300 ml
Cukor 50 g
Vanilkový puding 40 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Dokončenie
Marhuľový džem
Rum

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 20 min/170°C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Marhuľová náplň

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Ľahký kokosový korpus naplnené marhuľovým pyré z čerstvých marhúľ a žĺtkovým krémom so šľahačkou.

Kroky

1
Hotovo
20 min/170°C

Cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s kokosom. Cesto rozotrieme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty.

2
Hotovo

Marhuľový pyré

Marhule vykôstkujeme, rozmixujeme s cukrom a citrónovou šťavou. Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k nej marhuľové pyré. Pyré nalejeme do 18 cm tortovej formy a dáme zmraziť.

3
Hotovo

Žĺtkový krém

V mlieku rozmiešame puding s cukrom, žĺtkami a uvaríme hustý krém a necháme pod fóliou vychladnúť. Do vychladnutého pridáme vyšľahanú šľahačku.

4
Hotovo

Korpus dáme do o 2 cm väčšej ako sme piekli, pokvapkáme rumom, potrieme džemom a vrstvou žĺtkového krému, vložíme zamrznutý marhuľový plát, kokosový plát a znova plníme krémom. Krémom potrieme aj vrch torty a posypeme kokosom.

naspäť
Cesnakové slimáky
dalej
Kura na zelenine
naspäť
Cesnakové slimáky
dalej
Kura na zelenine