Kokosové ježe

0 0
Kokosové ježe

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 2 ks
Práškový cukor 200 g
Maslo 70 g
Med 2 lyžice
Polohrubá múka 300 g
Mlieko 150 ml
Kypriaci prášok do pečiva pol balíčka
Poleva
Maslo 200 g
Práškový cukor 200 g
Kakao 20 g
Mlieko 2 lyžice
Rum 100 ml
Dokončenie
Kokosová múčka na obaľovanie 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 25 min / 180°C
  • Porcie: 35
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Poleva

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Jednoduché rezy z piškótového cesta namáčané v čokoláde a obalené v strúhanom kokose.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vajcia vymiešame s cukrom a po kvapkách pridáme rozpustené maslo a med.

2
Hotovo

Potom striedavo pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.

3
Hotovo

Všetko dobre vymiešame. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Vychladnuté pokrájame na kocky, ktoré namáčame v teplej poleve a obaľujeme v kokosovej múčke.

5
Hotovo

Poleva

Na miernom ohni vymiešame mlieko s cukrom, rumom a kakaom, pridáme maslo a dobre premiešame.

6
Hotovo

Tip, rada:

Med najskôr roztopíme a pridávame ho do cesta tekutý a vychladnutý.

naspäť
Pečené morčacie prsia
dalej
Nanukové rezy
naspäť
Pečené morčacie prsia
dalej
Nanukové rezy