• Domov
  • Krémová špargľová polievka

Krémová špargľová polievka

0 0
Krémová špargľová polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Biela špargľa 500 g
Zemiaky 4 ks
Zeleninový vývar 1 l
Cibuľa 1ks
Maslo 2 lyžice
Smotana na šľahanie 200 ml
Soľ
Mleté biele korenie
Petržlenová vňať na ozdobu

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jednoduchý a rýchly recept na polievku z bielej špargle a zemiakov.

Kroky

1
Hotovo

Špargľu očistíme, odkrojíme z nej drevnaté konce a nakrájame na kocky. Kúsky s hlavičkou si odložíme na neskôr.

2
Hotovo

Na masle opražíme cibuľku pokrájanú nadrobno. Pridáme špragľu, zemiaky pokrájané na kocky a zalejeme studeným vývarom. Varíme, kým zelenina nie je mäkká.

3
Hotovo

Kúsky s hlavičkami vyberieme (použijeme ich na ozdobu) a polievku ponorným mixérom rozmixujeme.

4
Hotovo

Dochutíme soľou, korením a zjemníme smotanou. Servírujeme ozdobenú špargľovými hlavičkami a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

naspäť
Oriešky
dalej
Syrové rožteky
naspäť
Oriešky
dalej
Syrové rožteky