1 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 150 g
Kryštálový cukor 250 g
Vajcia 5 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Mletý mak 200 g
Voda 5 lyžíc
Plnka
Pudingový prášok 40 g
Maslo 250 g
Mlieko 300 ml
Vanilínový cukor 1 balíček
Práškový cukor 200 g
Rum trocha
Poleva
Práškový cukor 250 g
Citrónová šťava 2 lyžice
Horúca voda 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krémový makový koláč

Krémový makový koláč

  • 55
  • 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Obľúbené rezy s makovým piškótovým cestom naplnené pudingovým maslovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame cukor, žĺtky, vodu, pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva.

2
Hotovo
30

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém. Vychladnutý spojíme s maslom vymiešaným s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a rumom.

4
Hotovo

Vychladnutý koláč prekrojíme vodorovne na polovicu, naplníme plnkou.

5
Hotovo

Poleva

Z cukru, citrónovej šťavy a vody vymiešame hladkú polevu.

6
Hotovo

Vrch koláča posypeme práškovým cukrom alebo polejeme citrónovou polevou.

naspäť
Dvojfarebná bábovka
dalej
Kurací paprikáš
naspäť
Dvojfarebná bábovka
dalej
Kurací paprikáš