Kung pao

0 0
Kung pao

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kuracie prsia 500 g
Nesolené arašídy 100 g
Cesnak 2 strúčiky
Jarná cibuľka 1 ks
Čili paprička 3 ks
Čerstvý zázvor 1 lyžica
Olej 3 lyžice
Marináda
Sójová omáčka 2 lyžičky
Ryžové víno 1 lyžica
Kukuričný škrob 1 lyžica
Olej 1 lyžička
Omáčka
Sójová omáčka 2 lyžice
Sójová omáčka tmavá 1 lyžica
Ocot najlepšie ryžový 1 lyžička
Trstinový cukor 2 lyžičky
Kukuričný škrob 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 20+ marinovanie
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Marináda

  • Omáčka

Popis

Zdieľať

Jednoduchý a rýchlo pripravený jeden z najpopulárnejších čínskych receptov – kuracie Kung pao.

Kroky

1
Hotovo

Zmiešame všetky suroviny na marinádu a vložíme do nej mäso pokrájané na kúsky. Necháme marinovať aspoň pol hodinu.

2
Hotovo

Omáčka

Medzitým si pripravíme omáčku. Všetky suroviny spolu vymiešame.

3
Hotovo

Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a mäso na ňom prudko opečieme. Dierovanou varechou mäso vyberieme a odložíme bokom.

4
Hotovo
2

Wok očistíme a na lyžici oleja opražíme cesnak nakrájaný na plátky, postrúhaný zázvor a pokrájané čili papričky. Mäso vrátime do panvice. Zalejeme pripravenou omáčkou. Krátko spolu povaríme, pridáme arašídy a pokrájanú cibuľku.

naspäť
Syrové pagáčiky
dalej
Mramorová bábovka
naspäť
Syrové pagáčiky
dalej
Mramorová bábovka