Ingrediencie
-
300 g Kuracie prsia
-
200 g Ryžaarborio
-
1 ks Cibuľapokrájaná nadrobno
-
1 l Hydinový vývar
-
1 strúčik Cesnakpokrájaný na plátky
-
1 ks Žltá paprikapokrájaná na kocky
-
štipka Šafrán
-
200 g Kukuricakonzervovaná
-
60 g Parmezán
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Olej
Popis
Jednoduché a veľmi chutné jedlo. Kuracie prsia orestujeme, pridáme ryžu a zeleninu a obed alebo večera hotové.
Kroky
1
Hotovo
|
Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme cibuľu, cesnak a papriku. Pridáme kuracie mäso nakrájané na malé kocky a za stáleho miešania opražíme do zlatohneda. |
2
Hotovo
|
Po chvíli pridáme ryžu a necháme zosklovatieť. Ochutíme soľou, korením a šafránom. |
3
Hotovo
|
Zalejeme časťou vývaru. Podľa potreby vývar dolievame, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata až kým nezmäkne. Ku koncu pridáme kukuricu a nastrúhaný parmezán. |