Kysnuté koláče s tvarohom
a lekvárom

0 0
Kysnuté koláče s tvarohom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto kysnuté
Polohrubá múka 250g
Droždie 1 kocka
Žĺtok 2 ks
Cukor 1 lyžica
Soľ štipka
Mlieko 100 ml
Cesto tukové
Maslo 250 g
Polohrubá múka 250 g
Tvarohová plnka
Tvaroh plnotučného 250 g
Práškový cukor 50 g
Hrozienka 50 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Žĺtok 1 ks
Posýpka
Hrubá múka 50 g
Kryštálový cukor 50 g
Maslo 50 g
Dokončenie
Slivkový lekvár
Žĺtok na potretie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45 + kysnutie
  • 25 min / 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto kysnuté

  • Cesto tukové

  • Tvarohová plnka

  • Posýpka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Vláčne a nadýchané koláčiky z pľundrového cesta s posýpkou naplnené tvarohom a lekvárom.

Kroky

1
Hotovo

Kysnuté cesto

Z vlažného mlieka, cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. V miske rozmiešame múku, cukor, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre vypracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.

2
Hotovo

Tukové cesto

Spracujeme múku s kúskami masla a odložíme na chladné miesto.

3
Hotovo

Tvarohová plnka

Tvaroh vymiešame s cukrom a pridáme žĺtok a hrozienka.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené tukové cesto, okraje obdĺžnika zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme aj trikrát.

5
Hotovo

Hotové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 1 cm, nakrájame ho na štvorce, do stredu dáme kôpku tvarohu a zabalíme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6
Hotovo
25 min / 180 °C

Do každého urobíme pohárikom jamku, naplníme ju lekvárom, kraje potrieme žĺtkom a posypeme posýpkou. Necháme chvíľu podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Tatársky biftek
dalej
Mrežovník
naspäť
Tatársky biftek
dalej
Mrežovník