Kysnuté rožky
s makom

0 0
Kysnuté rožky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 500 g
Mlieko 250 ml
Maslo 200 g
Žĺtok 3 ks
Kryštálový cukor 80 g
Droždie 1 kocka
Soľ 1 lyžička
Vajíčko na potretie
Maková plnka
Mletý mak 200 g
Práškový cukor 100 g
Mlieko 100 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55 + kysnutie
  • 25 min / 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Maková plnka

Popis

Zdieľať

Jemné kysnuté rožteky naplnené makovou plnkou. Vhodné na raňajky alebo len tak ku káve.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Zo 100 ml mlieka, cukru, droždia a trocha múky pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť.

2
Hotovo

Potom ho zmiešame s múkou, pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, maslo, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto.

3
Hotovo

Maková plnka

Mlieko a cukor dáme zovrieť. Do vriaceho mlieka pridáme pomletý mak. Dobre vymiešame a necháme ochladnúť.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 dielov. Každý diel natenko rozvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na osem trojuholníkov, na ktoré dáme makovú plnku.

5
Hotovo

Diely skrútime (začíname od vonkajšej strany) a sformujeme rožteky. Rozložíme ich na plech ďalej od seba a necháme ešte kysnúť.

6
Hotovo

Pred pečením ich potrieme žĺtkami rozšľahanými s trochou vody. Upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Černohorský rezeň
dalej
Huspenina
naspäť
Černohorský rezeň
dalej
Huspenina