Kysnuté ruže

0 0
Kysnuté ruže

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 500 g
Mlieko 250 ml
Maslo 80 g
Žĺtok 2 ks
Kryštálový cukor 50 g
Droždie 30 g
Soľ štipka
Dokončenie
Práškový cukor na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55 + kysnutie
  • 25 min / 180 °C
  • Porcie: 10
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Jemné kysnuté koláčiky v tvare ružičiek pečené v tortovej forme.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z mlieka, cukru, droždia a trocha múky pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť.

2
Hotovo

Potom ho zmiešame s múkou, pridáme žĺtky, roztopené maslo, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto sformujeme do tvaru valčeka, z ktorého odkrajujeme asi dvojcentimetrové kúsky.

4
Hotovo

Každý kúsok natenko rozvaľkáme do oválneho tvaru, zrolujeme smerom od seba do tvaru rožka a v strede prekrojíme.

5
Hotovo

Kúsky ukladáme do vymastenej tortovej formy. Medzi sebou ich potrieme rozpusteným maslom. Necháme podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.

6
Hotovo

Upečený koláč necháme vychladnúť vo forme. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Krúpy s hubami
dalej
Medové trubičky
naspäť
Krúpy s hubami
dalej
Medové trubičky