Kysnutý veniec
so škoricou

0 0
Kysnutý veniec

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 250 g
Vajce 1 ks
Droždie 20 g
Maslo 50 g
Mlieko 100 ml
Kryštálový cukor 50 g
Soľ štipka
Plnka
Maslo 50 g
Práškový cukor 3 lyžice
Mletá škorica 2 lyžičky
Dokončenie
Vajíčko na potretie
Hnedý cukor

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50 + kysnutie
  • 180 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Veniec z kysnutého cesta naplnený škoricovým maslom. Koláčik, ktorý dobre chutí aj vyzerá.

Kroky

1
Hotovo

Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások.

2
Hotovo

V miske rozmiešame múku, cukor, roztopené maslo, vajce, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre spracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.

3
Hotovo

Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme plnkou a stočíme do závinu. Závin po dĺžke prerežeme na polovicu, pretočíme do vrkoča a spojíme konce, aby koláč vytvoril kruh.

4
Hotovo

Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do bábovkovej formy, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hnedým cukrom.

naspäť
Segedínsky guláš
dalej
Kuracie prsia s pórom
naspäť
Segedínsky guláš
dalej
Kuracie prsia s pórom