Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Polohrubá múka
-
1 ks Vajce
-
20 g Droždie
-
50 g Maslo
-
100 ml Mlieko
-
50 g Kryštálový cukor
-
štipka Soľ
-
Plnka
-
50 g Maslo
-
3 lyžice Práškový cukor
-
2 lyžičky Mletá škorica
-
Dokončenie
-
Vajíčko na potretie
-
Hnedý cukor
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. |
2
Hotovo
|
V miske rozmiešame múku, cukor, roztopené maslo, vajce, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre spracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme plnkou a stočíme do závinu. Závin po dĺžke prerežeme na polovicu, pretočíme do vrkoča a spojíme konce, aby koláč vytvoril kruh. |
4
Hotovo
|
Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do bábovkovej formy, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hnedým cukrom. |