Langoše

0 0
Langoše

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 500 g
Mlieko 250 ml
Vajce 1 ks
Pochúťková smotana 2 lyžice
Soľ 1 lyžička
Dokončenie
Cesnak 4 strúčiky
Tatárska omáčka
Tvrdý syr postrúhaný 200 g
Soľ
Olej na vyprážanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Recept, podľa ktorého si obľúbené langoše môžete pripraviť aj doma. Podávame s cesnakom a posypané syrom.

Kroky

1
Hotovo

Deň vopred si pripravíme cesto. Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások, vajce, smotanu, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí a tie naolejovanými rukami rozťahujeme do tvaru langoša. Po okrajoch cesto necháme hrubšie a v strede tenšie. Langoše vyprážame v rozpálenom oleji po oboch stranách dozlatista.

3
Hotovo

Podávame ich potreté cesnakom rozotretým so soľou, tatárskou omáčkou alebo kečupom posypané syrom.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Srnčie ragú
dalej
Kakaové koláčiky
naspäť
Srnčie ragú
dalej
Kakaové koláčiky