Langoše

0 0
Langoše

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 500 g
Mlieko 250 ml
Vajce 1 ks
Pochúťková smotana 2 lyžice
Soľ 1 lyžička
Dokončenie
Cesnak 4 strúčiky
Tatárska omáčka
Tvrdý syr postrúhaný 200 g
Soľ
Olej na vyprážanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Recept, podľa ktorého si obľúbené langoše môžete pripraviť aj doma. Podávame s cesnakom a posypané syrom.

Kroky

1
Hotovo

Deň vopred si pripravíme cesto. Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások, vajce, smotanu, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí a tie naolejovanými rukami rozťahujeme do tvaru langoša. Po okrajoch cesto necháme hrubšie a v strede tenšie. Langoše vyprážame v rozpálenom oleji po oboch stranách dozlatista.

3
Hotovo

Podávame ich potreté cesnakom rozotretým so soľou, tatárskou omáčkou alebo kečupom posypané syrom.

naspäť
Srnčie ragú
dalej
Kakaové koláčiky
naspäť
Srnčie ragú
dalej
Kakaové koláčiky