Levanduľová torta

1 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor krupica 160 g
Polohrubá múka 160 g
Olej 4 lyžice
Levanduľové kvety 1 lyžica
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Soľ štipka
Levanudľový krém
Mascarpone 250 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Levanduľové kvety 1 lyžička
Vanilínový cukor 1 balíček
Práškový cukor 100 g
Levanduľový sirup
Kryštálový cukor 100 g
Voda 100 ml
Levanduľové kvety 1 lyžica
Plnka z ríbezlí
Čierne ríbezle 1 hrnček
Kryštálový cukor 50 g
Levanduľové kvety 1 lyžička
Dokončenie
Levanduľové kvety na ozdobu

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75 + luhovanie
  • 45 min /170 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Levanudľový krém

  • Levanduľový sirup

  • Plnka z ríbezlí

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Vanilkový korpus s plnkou z mascarpone  a to všetko prevoňané čerstvou levanduľou a čiernymi ríbezľami.

Kroky

1
Hotovo
45 min/170 °C

Cesto

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor, žĺtky a olej. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec levanduľu.

2
Hotovo

Cesto vylejeme do 20 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečiem vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti.

3
Hotovo

Plnka z mascarpone

Do smotany pridáme levanduľové kvety, necháme pár hodín lúhovať a precedíme. Mascarpone vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme vyšľahanú šľahačku a zľahka ešte premiešame.

4
Hotovo

Levanduľový sirup

Vodu, cukor a levanduľové kvety krátko spolu povaríme. Necháme vychladnú a precedíme.

5
Hotovo

Plnka z ríbezlí

Očistené ríbezle spolu s levanduľou a cukrom dáme variť.

6
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Spodný plát polejeme levaduľovým sirupom, potrieme ríbezľovou plnkou a plnkou z mascarpone.
Prikryjeme druhým plátom a znova polejeme sirupom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a ozdobíme

naspäť
Kváskový chlieb s pivom
dalej
Tortilla s morčacím mäsom
naspäť
Kváskový chlieb s pivom
dalej
Tortilla s morčacím mäsom
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here