Levanduľové kura

0 0
Levanduľové kura

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kura
Kuracie stehná horné a dolné 8 ks
Soľ
Mleté čierne korenie
Marináda
Levanduľové kvety 3 lyžice
Tymián 1 lyžica
Balzamikový ocot 1/4 hrnčeka
Med 1/4 hrnčeka
Olivový olej 3 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45 min / 190 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Kura

  • Marináda

Popis

Zdieľať

Kúsky kurčaťa s vôňou Francúzska – pečené kuracie kúsky s levanduľou.

Kroky

1
Hotovo
20 min / 180 °C

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Z oboch strán osolíme a okoreníme.

2
Hotovo

Na panvici, ktorú môžeme dať do rúry rozohrejeme olej a kura na ňom zo všetkých strán opekáme 5-7 minút .

3
Hotovo
45 minút

Marináda

V miske zmiešame med, ocot a nasekané bylinky. Polovicou marinády prelejeme kura a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené prikryjeme alobalom a necháme oddychovať 15 minút.

4
Hotovo

Zvyšnú marinádu dáme do hrnca a varíme asi 10 minút, kým sa objem nezredukuje.

5
Hotovo

Kura pred podávaním, odokryjeme kura a potrieme zredukovanou marinádou. Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu.

naspäť
Domáce rožky
dalej
Pralinkové rezy
naspäť
Domáce rožky
dalej
Pralinkové rezy