Madlenky

0 0
Madlenky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 1 hrnček
Maslo roztopené ½ hrnčeka
Vajcia izbovej teploty 3 ks
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Kryštálový cukor krupica ½ hrnčeka
Kypriaci prášok do pečiva 2 lyžičky
Mlieko ¼ hrnčeka
Citrónová kôra z 1 biocitróna
Olej 1 lyžica
Práškový cukor na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35
  • 15 min /190 ° C
  • Porcie: 30
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Madlenky patria ku klasikám nenáročným na suroviny. Typické francúzske drobné pečivo.

Kroky

1
Hotovo

Vajcia s cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou kôrou vymiešame dopenista.

2
Hotovo

Preosejeme múku s kypriacim práškom a pridáme k vymiešaným vajíčkam. Vymiešame na hladkú hmotu.

3
Hotovo

V miske zmiešame mlieko, olej a maslo a pridáme k cestíčku. Cesto prikryjeme a necháme asi 2 hodiny na chladné miesto.

4
Hotovo

Formičky na madlenky vymastíme a vysypeme múkou. Vychladnuté cesto premiešame a lyžicou do troch štvrtín naplníme pripravené formičky. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.

5
Hotovo

Upečené vyklopíme z formičiek. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Cukinová polievka
dalej
Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou
naspäť
Cukinová polievka
dalej
Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou