Svieža maková torta naplnená citrónovým krémom. Kombinácia chrumkavého maku a kyslastých citrónov.
1
Hotovo
|
CestoŽĺtky vymiešame s cukrom a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh |
2
Hotovo
35
|
Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
3
Hotovo
|
Citrónový krémCitróny dôkladne umyjeme a kôru jemne nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. |
4
Hotovo
|
Citrónový smotanový krémMascarpone so smotanou vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu a vymiešame. |
5
Hotovo
|
DokončenieUpečené a vychladnuté korpusy prekrojíme. Každý korpus potrieme citrónovým krémom a citrónový smotanový krém. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. |