Makovo-citrónová torta

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor krupica 150 g
Olej 50 ml
Mak nepletý 100 g
Polohrubá múka 100 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Šťava a kôra z jedného citróna
Citrónový krém
Žĺtok 4 ks
Trstinový cukor 70 g
Citrónová šťava 70 ml
Maslo 70 g
Citrónový smotanový krém
Mascarpone 750 g
Smotana na šľahanie 300 ml
Šťava a kôra z jedného citróna
Práškový cukor 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65
  • 35 min /180 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Citrónový krém

  • Citrónový smotanový krém

Popis

Zdieľať

Svieža maková torta naplnená citrónovým krémom. Kombinácia chrumkavého maku a kyslastých citrónov.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky vymiešame s cukrom a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh

2
Hotovo
35

Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

3
Hotovo

Citrónový krém

Citróny dôkladne umyjeme a kôru jemne nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

4
Hotovo

Citrónový smotanový krém

Mascarpone so smotanou vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu a vymiešame.

5
Hotovo

Dokončenie

Upečené a vychladnuté korpusy prekrojíme. Každý korpus potrieme citrónovým krémom a citrónový smotanový krém. Krémom potrieme aj vrch a boky torty.

naspäť
Viedenská roštenka
dalej
Šišky
naspäť
Viedenská roštenka
dalej
Šišky