Malinová torta s mangom
dezert s mangovou a malinovou penou

1 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
cesto
Vajcia 3
Kryštálový cukor 100 g
Mandľová múka 120 g
Maslo rozpusteného 30 g
Kukuričný škrob 2 lyžice
Malinová pena
Maliny 300 g
Práškový cukor 50 g
Želatína 3 plátky
Smotana na šľahanie 200 ml
Mangová pena
Mango 300 g
Práškový cukor 50 g
Želatína 3 plátky
Smotana na šľahanie 200 ml
Malinové želé
Maliny 120 g
Kryštálový cukor 2 lyžice
Želatína 1 plátok
Voda 1 lyžica

Nutričné hodnoty

1 porcia
222
kcal
2,47 g
bielkoviny
28,5 g
sacharidy
5,33 g
tuky
1,5 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 180
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • cesto

  • Malinová pena

  • Mangová pena

  • Malinové želé

Popis

Zdieľať

Ľahký, elegantný letný dezert  z mandľového cesta, mangovou a malinovou penou. Torta ozdobená sirôtkami, ktoré patria medzi jedlé kvety.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista.

2
Hotovo
20 min/180 °C

Pridáme múku zmiešanú s kukuričným škrobom, maslo a nakoniec z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Malinová pena

Želatínu rozmiešame vo vode a dáme variť, kým sa nerozpustí. Mierne ochladené pridáme k rozmixovaným malinám s práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku a postupne do nej pridávame malinovú zmes. Nalejeme na korpus a dáme vychladiť na 30 minút.

4
Hotovo

Mangová pena

Želatínu rozmiešame vo vode a dáme variť, kým sa nerozpustí. Mierne ochladené pridáme k rozmixovanému mangu s práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku a postupne do nej pridávame mangovú zmes. Nalejeme na korpus s malinami a dáme stuhnúť na 2 hodiny.

5
Hotovo

Malinové želé

Maliny s cukrom privedieme do varu a varíme asi 2 minúty. Odstavíme a ešte teplé maliny precedíme. Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k malinám. Želé vymiešame a polejeme ním tortu. Dáme stuhnúť.

naspäť
Kokosové kocky
dalej
Bravčový guláš
naspäť
Kokosové kocky
dalej
Bravčový guláš