Malinový cheesecake
s brownies

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Čokoláda 70 g
Maslo 110 g
Instantná káva ½ lyžičky
Kryštálový cukor 135 g
Vajcia 2 ks
Kakao 1 lyžica
Soľ ½ lyžičky
Hladká múka 60 g
Náplň
Riccota 750 g
Pochúťková smotana 160 g
Vajcia 3 ks
Citrónová kôra z 1 citróna
Kukuričný škrob 2 lyžice
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Kryštálový cukor 200 g
Maliny čerstvých hrnček
Hladká múka 1 lyžica
Malinové pyré
Maliny ½ hrnčeka
Citrónová šťava 1 lyžica
Práškový cukor 2 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75 + chladenie
  • 10/200° C, 25 min/110° C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Korpus

  • Náplň

  • Malinové pyré

Popis

Zdieľať

Kombinácia dvoch obľúbených dezertov – čokoládového brownies a cheesecaku. Skvelý  dezert pre každú príležitosť.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Primiešame kávu a cukor a necháme ochladiť.

2
Hotovo
20/180 ° C

Primiešame po 1 vajcia a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a soľou. Dobre premiešame a dáme do 20 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Náplň

Vymiešame syr, postupne pridávame cukor, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu, kukuričný škrob a po jednom vajcia. Nakoniec primiešame pochúťkovú smotanu. Dobre premiešame.

4
Hotovo

Maliny dáme do misky a obalíme ich 1 lyžice do hladkej múky a opatrne primiešame do syrovej zmesi.

5
Hotovo

Malinové pyré

Maliny dáme variť spolu s cukrom a citrónovou šťavou. Necháme rozvariť.

6
Hotovo
10/200° C, 25 min/110° C

Plnku dáme na vychladnutý čokoládový korpus. Lyžičkou urobíme navrchu bodky z malinového pyré a špáradlo nakreslíme kruhy.

7
Hotovo

Pečieme 10 minút pri teplote 200 ° C. Potom znížime teplotu na 110 ° C a pečieme ďalších 25 minút. Vypneme rúru a koláč necháme v rúre pootvorenej rúre asi hodinu. Po 30 minutách pootvoríme dvierka.

naspäť
Slané tyčinky
dalej
Rezy Rigoletto
naspäť
Slané tyčinky
dalej
Rezy Rigoletto