Marokánky

0 0
Marokánky

Ingrediencie

Maslo 100 g
Trstinový cukor 100 g
Med 100 g
Kandizované ovocie zmes 300 g
Zmes orechov 300 g
Hladká múka 100 g
Čokoládová poleva
Čokoláda na varenie 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 30 min /170 °C
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Marokánky známe ako aj florentínky. Zmes kandizovaného ovocia a orieškov zmiešaného s cukrom a medom.

Kroky

1
Hotovo

Marokánky

Maslo, cukor a med spolu zahrievame, kým sa nám cukor nerozpustí.

2
Hotovo
30 min /170 °C

Stiahneme z ohňa a pridáme kandizované ovocie, oriešky a múku. Dôkladne premiešame a rozotrieme na vymastený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Upečené necháme na plechu vychladnúť asi 5 minút. Naznačíme rezy. Ešte vlažné dokrojíme a jednu stranu namočíme do rozpustenej čokolády.

naspäť
Kávová torta
dalej
Kávové makrónky
naspäť
Kávová torta
dalej
Kávové makrónky