Mäso pod zemiakovou kašou
zapekané

0 0
Mäso pod zemiakovou kašou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mäso
Mleté mäso 300 g
Mrkva 1 ks
Cibuľa 1 ks
Cesnak 3 strúčiky
Pór 1 ks
Zeler 50 g
Paradajkový pretlak 2 lyžice
Hrášok mrazený 100 g
Kukurica sterilizovaná 50 g
Rozmarín čerstvý 1 lyžička
Soľ
Mleté čierne korenie
Zemiaková kaša
Zemiaky 400 g
Maslo 50 g
Smotana na varenie (12%) 100 ml
Soľ
Zdobenie
Pór
Hrášok
Mrkva
Kukurica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Mäso

  • Zemiaková kaša

  • Zdobenie

Popis

Zdieľať

Pomocou zeleniny si ozdob každú misku podľa vlastnej fantázie. Ako oči použiješ pór a hrášok, ako nos malú kukuričku.

Kroky

1
Hotovo

Najskôr si pripravíš zemiakovú kašu. Zemiaky očistíš a nakrájaš na kocky. Zaleješ ich vodou, aby hladina bola tesne nad zemiakovými kockami, pridáš 1 lyžičku soli a dáš variť.

2
Hotovo

Zemiaky sa varia asi 25 minút. Po uvarení ich scedíš, pridáš maslo, smotanu a vymiešaš na hladkú kašu.

3
Hotovo

Kuracie prsia umyješ, osušíš, nakrájaš na kúsky, pridáš k opraženej cibuľke a dusíš asi 10 minút.

4
Hotovo

Pridáš mleté mäso, mrkvu a zeler postrúhané na hrubšom strúhadle. Podleješ vývarom a varíš asi 10 minút.

5
Hotovo

Pridáš hrášok, kukuricu, paradajkový pretlak, rozmarín a dochutíš soľou a korením.

6
Hotovo

Mäso rozdelíš do misiek, na mäso dáš zemiaky a na vrch kúsok masla. Dáš zapiecť do rúry „pod gril“ (to je program rúry) pri teplote 250 stupňov, kým zemiaky nebudú zlatisté.

naspäť
Torta s pistáciami
dalej
Ryžový nákyp
naspäť
Torta s pistáciami
dalej
Ryžový nákyp