Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

0 0
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mäsové guľky
Mleté bravčové mäso 250 g
Mleté hovädzie mäso 250 g
Rožok 1 ks
Mlieko 50 ml
Vajce 1 ks
Cesnak 1 strúčik
Soľ
Mleté čierne korenie
Petržlenová vňať
Paradajková omáčka
Cibuľa 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
Drvené paradajky 1 konzerva
Paradajkový pretlak 1 malá konzerva
Olivový olej 2 lyžice
Čerstva bazalka hrsť
Kryštálový cukor 1 lyžica
Hovädzí vývar 125 ml
Špagety
Špagety 250 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
296
kcal
12 g
bielkoviny
40 g
sacharidy
9,67 g
tuky
0,45 g0
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Mäsové guľky

  • Paradajková omáčka

  • Špagety

Popis

Zdieľať

Mäsové guličky z miešaného hovädzieho a bravčového mäsa v paradajkovej omáčky. Môžeme podávať aj so zemiakmi.

Kroky

1
Hotovo

Mäsové guľky

Deň starý rožok pokrájame na kocky a pokropíme mliekom. Pridáme mäso, vajce, cesnak. Dochutíme soľou a korením.

2
Hotovo
15

Navlhčenými rukami vytvarujeme guľky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

3
Hotovo
20

Paradajková omáčka

Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľku a cesnak. Pridáme nasekané paradajky, pretlak a vývar. Pridáme upečené mäsové guľky a ešte spolu povaríme. Dochutíme soľou, korením, cukrom a polovicou bazalky.

4
Hotovo

Špagety uvaríme v horúcej osolenej vode podľa návodu. Podávame s guľkami, paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom a bazalkou.

naspäť
Držková polievka
dalej
Šalát s avokádom a mangom
naspäť
Držková polievka
dalej
Šalát s avokádom a mangom