Matcha cheesecake

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Sušienkový základ
Maslové sušienky 250 g
Maslo roztopeného 120 g
Kakao 2 lyžice
Plnka
Mascarpone 500 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Biela čokoláda 300 g
Matcha čaj 2 lyžičky
Želé
Matcha čaj 2 lyžičky
Tortové želé 1
Voda 250 ml
Kryštálový cukor 2 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25 + chladenie
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Sušienkový základ

  • Plnka

  • Želé

Popis

Zdieľať

Obľúbený nepečený cheesecake tentokrát s jemnou príchuťou zeleného matcha čaju z ďalekého Japonska.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Sušienkový základ

Sušienky rozdrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo, kakao a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč. Dno otváracej tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva a uložíme asi na 15 minút do chladničky.

3
Hotovo

Plnka

V mise rozmiešame mascarpone, pridáme roztopenú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Dobre premiešame.

4
Hotovo

Rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme matcha čaj a premiešame.

5
Hotovo

Plnku s matcha čajom natrieme na vychladnutý sušienkový základ. Dáme na 15 minút stuhnúť do chladničky, potrieme bielou plnkou, polejeme ešte teplým tortovým želé a ozdobíme ovocím.

6
Hotovo

Tortové želé

Tortové želé uvaríme podľa návodu a pridáme 2 lyžičky matcha čaju.

naspäť
Krémová pórová polievka
dalej
Musaka
naspäť
Krémová pórová polievka
dalej
Musaka