0 0
Medová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 300 g
Práškový cukor 125 g
Vajcia 2 ks
Med 2 lyžice
Maslo 50 g
Rum 1 lyžica
Sóda bikarbóna ½ lyžičky
Mletá škorica ½ lyžičky
Perníkové korenie 1 lyžička
Soľ štipka
Plnka
Slivkový lekvár 300 g
Hrozienka 100 g
Kandizované ovocie 100 g
Posekané orechy

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medová roláda

  • 50+chladenie
  • 180 °C
  • Porcie: 15
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Jemná roláda z medového cesta so slivkovým lekvárom naplnená kúskami kandizovaného ovocia a orieškov.

Kroky

1
Hotovo

Vajcia, cukor, maslo a med vymiešame. Pridáme múku, sódu bikarbónu, korenie a vymiesime cesto, ktoré necháme na 12 hodín odpočívať na chladnom mieste.

2
Hotovo

Rozdelíme na dva diely a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme hrozienkami, posekanými orechmi a kandizovaným ovocím.

3
Hotovo

Zvinieme na roládu, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

naspäť
Čokoládový chlebík s pomarančom
dalej
Šuhajdy
naspäť
Čokoládový chlebík s pomarančom
dalej
Šuhajdy