Medové rezy s orechami

0 0
Medové rezy s orechami

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 500 g
Práškový cukor 200 g
Vajcia 2 ks
Med 3 lyžice
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Maslo 200 g
Mlieko 2 lyžice
Orechová krusta
Vlašské orechy posekané 350 g
Kryštálový cukor krupica 50 g
Maslo 120 g
Med 3 lyžice
Vanilínový cukor 1 balíček
Krém
Mlieko 300 ml
Kukuričný škrob 4 lyžice
Práškový cukor 100 g
Maslo 250 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Dokončenie
Rum 100 ml
Ríbezľový džem

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 20 min / 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Orechová krusta

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Rezy pre všetkých, ktorí majú radi kombináciu medu s orechmi. Medové cesto naplnené maslovým krémom.

Kroky

1
Hotovo
10 min / 180 °C

Cesto

Z uvedených surovín zamiesime cesto a rozdelíme ho na dva diely. Oba dáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Jeden plát upečieme vo vyhriatej rúre.

2
Hotovo
10 min / 180 °C

Orechová krusta

Cukor upálime na karamel. Primiešame ostatné suroviny. Ešte horúcu zmes nanesieme na druhý neupečený plát a dáme piecť.

3
Hotovo

Krém

Z mlieka, vanilínového cukru, kukuričného škrobu a múky uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s práškovým cukrom.

4
Hotovo

Vychladnutý plát bez orechov pokvapkáme rumom, potrieme džemom, potom plnkou a prikryjeme plátom s orechmi.

naspäť
Plnený bôčik
dalej
Tatársky biftek
naspäť
Plnený bôčik
dalej
Tatársky biftek