Medové trubičky

0 0
Medové trubičky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 300 g
Práškový cukor 200 g
Med 70 g
Sóda bikarbóna pol lyžičky
Krém
Smotana na šľahanie 250 ml
Horká čokoláda 100 g
Maslo 125 g
Kryštálový cukor 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 15 min / 160 °C
  • Porcie: 30
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať

Trubičky z medového cesta naplnené čokoládovým krémom. Môžeme ich pokvapkať čokoládou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme asi pol hodinu v chlade stuhnúť.

2
Hotovo

Potom ho rýchlo premiesime, rozvaľkáme na tenký plát, vykrajujeme z neho kolieska, ktoré natočíme na kovové rúrky.

3
Hotovo

Ešte teplé ich z rúrok dáme dolu, necháme vychladnúť a naplníme.

4
Hotovo

Krém

Smotanu s cukrom privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu, necháme zmäknúť, pridáme maslo a vymiešame tyčovým mixérom na hladký krém. Prikryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala krému.

5
Hotovo

Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Potom vyšľaháme na hladký krém.

naspäť
Kysnuté ruže
dalej
Gnocchi so syrovou omáčkou
naspäť
Kysnuté ruže
dalej
Gnocchi so syrovou omáčkou