Medový krémeš

0 1
Medový krémeš

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 300 g
Kryštálový cukor 100 g
Vajce 1 ks
Žĺtok 1 ks
Rum 1 lyžica
Med 1 lyžica
Maslo 50 g
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Pudingový krém
Mlieko 1 l
Pudingový prášok 120 g
Práškový cukor 150 g
Vajcia 4 ks
Rum 2 lyžice
Šľahačkový krém
Smotana na šľahanie 750 ml
Stužovač šľahačky 3 balíčky
Vanilínový cukor 2 balíčky
Dokončenie
Práškový cukor na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 10 min / 180 °C 1 plát
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Pudingový krém

  • Šľahačkový krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Krémeš z medového cesta naplnený pudingovým krémom, šľahačkou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky, maslo a cukor vymiešame. Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou vymiešame hladké cesto, ktoré prikryjeme fóliou a necháme aspoň hodinu oddýchnúť na chladnom mieste.

2
Hotovo
10 min / 180 °C

Cesto rozdelíme na polovicu. Na pomúčenej doske vyvaľkáme dva pláty na veľkosť plechu a upečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Pudingový krém

V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok, cukor a žĺtky. Zvyšok mlieka privedieme do varu, vlejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém. Do horúceho zamiešame tuhý sneh z bielkov a rum.

4
Hotovo

Šľahačkový krém

Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom a stužovačom.

5
Hotovo

Dokončenie

Upečený a vychladnutý plát potrieme ešte teplým pudingovým krémom. Necháme vychladnúť, natrieme šľahačku a prikryjeme druhým plátom.

6
Hotovo

Dáme stuhnúť do chladničky. Pokrájame na kocky a vrch posypeme práškovým cukrom.

7
Hotovo

Tip, rada

Krémeš môžeme namiesto posypania cukrom poliať čokoládovou polevou.

naspäť
Karamelové rezy
dalej
Škvarkové pagáčiky
naspäť
Karamelové rezy
dalej
Škvarkové pagáčiky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here