Medvedie labky

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 300 g
Maslo 250 g
Práškový cukor 160 g
Pomleté orechy 150 g
Kakao 1 lyžica
Citrónová kôra
Mletá škorica ⅓ lyžičky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25 + chladenie
  • 10 min / 180 °C
  • Porcie: 50
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

Popis

Zdieľať

Medvedie labky – tradičné vianočné formičkové pečivo piekli už naše babičky a obľúbené je i dnes.

Kroky

1
Hotovo

Z uvedených prísad vypracujeme cesto. Dáme ho na dve hodiny do chladu. Potom ho vtláčame do formičiek na labky a pečieme vo vyhriatej rúre.

2
Hotovo

Upečené medvedie labky vyklopíme z formičiek a ešte teplé obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom.

naspäť
Medovníčky
dalej
Svieženka
naspäť
Medovníčky
dalej
Svieženka