Metrový koláč
Roláda s vanilkový krémom

2 0
Metrový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 250 g
Kakao 2 lyžice
Polohrubá múka 250 g
Kypriaci prášok do pečiva 2 lyžičky
Olej 100 ml
Horúca voda 100 ml
Krém
Mlieko 500 ml
Maslo 250 g
Krémový prášok 60 g
Rum 1 lyžica
Práškový cukor 100 g
Čokoládová poleva
Čokoláda na varenie 200 g
Stužený pokrmový tuk 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 32
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Koláč dlhý skoro jeden meter, naplnený vanilkovým krémom, ktorý sa krája šikmo, aby vynikla dvojfarebná kombinácia.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky vymiešame s cukrom vodou a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh z bielkov.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme preosiate kakao. Formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Do jednej nalejeme biele cesto, do druhej kakaové.

3
Hotovo
30 min / 180 °C

Dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť na mriežke.

4
Hotovo

Krém

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme krém, ktorý dáme vychladnúť. Maslo a cukor vymiešame a postupne doň pridávame uvarený krém.

5
Hotovo

Čokoládová poleva

Čokoládu na parou spolu s tukom rozpustíme.

6
Hotovo

Dokončenie

Vychladnuté korpusy nakrájame na plátky široké asi 1 cm (podľa formy) a spájame ich krémom - striedavo tmavý plát a bledý plát, kým nespotrebujeme všetky pláty.

7
Hotovo

Zvyškom krému potrieme vrch múčnika a necháme vychladnúť. Vychladnuté polejeme čokoládovou polevou. Krájame do šikma, aby vynikla mozaika.

naspäť
Čučoriedkový cheesecake
dalej
Čokoládová torta
naspäť
Čučoriedkový cheesecake
dalej
Čokoládová torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here