Ingrediencie
-
Cesto
-
4 ks Vajcia
-
250 g Kryštálový cukor
-
2 lyžice Kakao
-
250 g Polohrubá múka
-
2 lyžičky Kypriaci prášok do pečiva
-
100 ml Olej
-
100 ml Horúca voda
-
Krém
-
500 ml Mlieko
-
250 g Maslo
-
60 g Krémový prášok
-
1 lyžica Rum
-
100 g Práškový cukor
-
Čokoládová poleva
-
200 g Čokoláda na varenie
-
100 g Stužený pokrmový tuk
Popis
Koláč dlhý skoro jeden meter, naplnený vanilkovým krémom, ktorý sa krája šikmo, aby vynikla dvojfarebná kombinácia.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoŽĺtky vymiešame s cukrom vodou a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh z bielkov. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme preosiate kakao. Formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Do jednej nalejeme biele cesto, do druhej kakaové. |
3
Hotovo
30 min / 180 °C
|
Dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť na mriežke. |
4
Hotovo
|
KrémV mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme krém, ktorý dáme vychladnúť. Maslo a cukor vymiešame a postupne doň pridávame uvarený krém. |
5
Hotovo
|
Čokoládová polevaČokoládu na parou spolu s tukom rozpustíme. |
6
Hotovo
|
DokončenieVychladnuté korpusy nakrájame na plátky široké asi 1 cm (podľa formy) a spájame ich krémom - striedavo tmavý plát a bledý plát, kým nespotrebujeme všetky pláty. |
7
Hotovo
|
Zvyškom krému potrieme vrch múčnika a necháme vychladnúť. Vychladnuté polejeme čokoládovou polevou. Krájame do šikma, aby vynikla mozaika. |