Mramorová torta
z čiernych ríbezlí

0 0
Mramorová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Sušienkový základ
Maslové sušienky 200 g
Kakao 1 lyžica
Maslo 100 g
Jablkové pyré
Jablko 3 ks
Citrónová šťava 2 lyžice
Kryštálový cukor 5 g
Mletá škorica 1 lyžička
Pyré z čiernych ribezlí
Čierne ríbezle 500 g
Práškový cukor 50 g
Jogurtová plnka
Grécky jogurt 1 kg
Smotana na šľahanie 250 ml
Sladené kondenzované mlieko 1 konzerva
Plátková želatína 6 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
286
kcal
55,79
bielkoviny
44,25
sacharidy
4,5
tuky
1,5
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25+chladenie
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Sušienkový základ

  • Jablkové pyré

  • Pyré z čiernych ribezlí

  • Jogurtová plnka

Popis

Zdieľať

Farebná torta z čiernych ríbezlí a gréckeho jogurtu, ktorú môžeme podávať aj zmrazenú.

 

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Sušienkový základ

Sušienky spolu rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo, kakao a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč.

3
Hotovo
30

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva. Dáma do chladničky.

4
Hotovo

Jablkové pyré

Jablká očistíme, pokrájame na kocky a krátko podusíme spolu s cukrom a citrónovou šťavou podusíme. Cez sitko pretlačíme do väčšej misy a necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Pyré z čiernych ribezlí

Ríbezle spolu s cukrom rozmixujeme.

6
Hotovo

Jogurtová plnka

Jogurt vymiešame spolu s kondenzovaným mliekom. Pridáme vyšľahanú šľahačku a želatínu pripravenú podľa návodu.

7
Hotovo

Dokončenie

Z jogurtovej hmoty odoberieme 1/4 a pridáme k jablkovému pyré. Dobre premiešame a ochutíme mletou škoricou.

8
Hotovo
30

Jablkovú plnku nanesieme na sušienkový základ a dáme stuhnúť do chladničky.

9
Hotovo
30

Do zvyšnej jogurtovej hmoty pridáme 3 lyžice ríbezľového pyré a dobre premiešame. Nanesieme na vychladenú jablkovú plnku a znova dáme schladiť.

10
Hotovo
30

Postup opakujeme - pridáme 3 lyžice ríbezľového pyré, zamiešame, natrieme a dáme schladiť.

11
Hotovo
12

Zvyšok ríbezľového pyré pridáme do zvyšného krému a natrieme poslednú vrstvu. Dáme stuhnúť do chladničky.

naspäť
Thajský šalát s ananásom
dalej
Bryndzové halušky
naspäť
Thajský šalát s ananásom
dalej
Bryndzové halušky