Mučkalica
z kuracieho mäsa

0 0
Mučkalica

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kuracie rezne 4 ks
Cibuľa 2 ks
Paradajka 4 ks
Paprika 2 ks
Cesnak 4 strúčiky
Soľ
Mleté čierne korenie
Bravčova masť 2 lyžice
Mletá červená paprika 2 lyžičky
Hydinový vývar 200 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jedlo balkánskej kuchyne – zmes kuracieho mäsa a zeleniny. Podávame s chlebom alebo v zemiakovej placke.

Kroky

1
Hotovo

Mäso cez fóliu naklepe, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na grilovacej panvici. Necháme vychladnúť.

2
Hotovo

V hrnci rozohrejeme masť a opražíme na ňom cibuľu pokrájanú nadrobno a cesnak na plátky. Pridáme vychladnuté mäso pokrájané na rezance, olúpané paradajky pokrájané na kocky a papriku na pásiky.

3
Hotovo

Posypeme mletou červenou paprikou a krátko za stáleho miešania spolu opražíme. Podlejeme vývarom a dusíme, kým zelenina nie je mäkká.

naspäť
Hrášková polievka so slaninou
dalej
Rebarborová štrúdľa
naspäť
Hrášková polievka so slaninou
dalej
Rebarborová štrúdľa