Musaka

0 0
Musaka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mäso
Mleté hovädzie mäso 500 g
Cibuľa 2 ks
Cesnak 4 strúčiky
Mletá škorica štipka
Bobkový list 3 ks
Oregano 2 lyžičky
Drvené paradajky 400 g
Červené víno 100 ml
Soľ
Mleté čierne korenie
Zelenina
Baklažán 2 ks
Zemiaky nakrájané na plátky 6 ks
Olivový olej 2 lyžice
Soľ
Bešamelová omáčka
Maslo 1 lyžica
Hladká múka 2 lyžice
Mlieko 200 ml
Parmezán strúhaný 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 120
  • 35 min / 180 °C
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Mäso

  • Zelenina

  • Bešamelová omáčka

Popis

Zdieľať

Obľúbené jedlo zo Stredomoria – zapekané mleté mäso so zemiakmi a baklažánom.

Kroky

1
Hotovo

Mäsové ragú

Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mäso, korenie a ďalej restujeme.

2
Hotovo

Pridáme paradajky, víno, bobkový list a soľ. Zmes privedieme k varu a prikryté za občasného miešania varíme asi pol hodiny, kým omáčka nezhustne a mäso nebude mäkké.

3
Hotovo

Bešamel

Na panvici rozpustíme maslo, prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Ku koncu prisypeme postrúhaný syr.

4
Hotovo

Umyté baklažány nakrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200°C.

5
Hotovo

Dokončenie

Na dno zapekacej misy poukladáme plátky zemiakov, potom opečené baklažány a vrstvu mäsa. Postup zopakujeme a na záver zalejeme bešamelom.

6
Hotovo

Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 35 minút do zlatista.

naspäť
Matcha cheesecake
dalej
Kváskový chlieb s pivom
naspäť
Matcha cheesecake
dalej
Kváskový chlieb s pivom