Opitý Izidor
Rezy plné rumu a orechov

0 0
Opitý Izidor

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Trstinový cukor 150 g
Maslo 100 g
Pomleté orechy 150 g
Polohrubá múka 70 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Kakao 2 lyžice
Plnka I
Pomleté orechy 200 g
Kryštálový cukor 4 lyžice
Rum 100 ml
Vanilínový cukor 1 balíček
Plnka II
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 150 g
Kakao 3 lyžice
Maslo 250 g
Uvarená čierna káva 50 ml
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Olej 1 lyžica
Stužený pokrmový tuk 30 g

Nutričné hodnoty

1 porcia

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 30 min/ 180 °C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka I

  • Plnka II

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Známy dezert s nezameniteľnou rumovou chuťou s orechovým korpusom a orechovou plnkou s rumom.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s cukrom a maslom dobre vymiešame. Pridáme orechy, múku, kakao, prášok do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

2
Hotovo

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka I

Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.

4
Hotovo

Plnka II

Vajcia s cukrom a kakaom rozmiešaným v káve vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.

5
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

6
Hotovo

Upečené potrieme džemom, na to dáme orechovú plnku, potom kakaovú a vrch polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Sypaný koláč
dalej
Polievka z pečenej tekvice
naspäť
Sypaný koláč
dalej
Polievka z pečenej tekvice