Ingrediencie
-
Cesto
-
4 ks Vajcia
-
150 g Trstinový cukor
-
100 g Maslo
-
150 g Pomleté orechy
-
70 g Polohrubá múka
-
½ balíčka Kypriaci prášok do pečiva
-
2 lyžice Kakao
-
Plnka I
-
200 g Pomleté orechy
-
4 lyžice Kryštálový cukor
-
100 ml Rum
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
Plnka II
-
3 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor
-
3 lyžice Kakao
-
250 g Maslo
-
50 ml Uvarená čierna káva
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
1 lyžica Olej
-
30 g Stužený pokrmový tuk
Popis
Známy dezert s nezameniteľnou rumovou chuťou s orechovým korpusom a orechovou plnkou s rumom.
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky s cukrom a maslom dobre vymiešame. Pridáme orechy, múku, kakao, prášok do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
|
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
Plnka IPomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom. |
4
Hotovo
|
Plnka IIVajcia s cukrom a kakaom rozmiešaným v káve vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla. |
5
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
6
Hotovo
|
Upečené potrieme džemom, na to dáme orechovú plnku, potom kakaovú a vrch polejeme čokoládovou polevou. |