Orechová roláda
s orechovou plnkou

2 0
Orechová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajec 5
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Polohrubá múka 5 lyžíc
Pomleté orechy 5 lyžíc
Plnka
Vajcia 3
Práškový cukor 150 g
Maslo 150g
Pomleté orechy 100 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
166
kcal
31,02
bielkoviny
17,7
sacharidy
9,3
tuky
0,3
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25
  • 180
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Roláda ku káve – nenáročný recept s výnimočnou chuťou – orechový korpus naplnený nad parou šľahaným krémom.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pomaly doň pridávame cukor, žĺtky a múku zmiešanú s orechmi.

2
Hotovo
15

Cesto pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Po upečení cesto stočíme aj s papierom a necháme ho vychladnúť.

4
Hotovo

Plnka

Nad parou šľaháme vajcia s cukrom, kým masa nezhustne. Vychladnuté pridáme k vymiešanému maslu a primiešame orechy.

5
Hotovo

Vychladnuté cesto rozvinieme, papier odstránime, potrieme časťou plnky a stočíme. Vrch rolády potrieme zvyškom plnky a posypeme orechmi.

naspäť
Boršč
dalej
Makovo-višňová štrúdľa
naspäť
Boršč
dalej
Makovo-višňová štrúdľa
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here