Orechové rezy so snehom

0 0
Orechové rezy so snehom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 300 g
Maslo 150 g
Práškový cukor 100 g
Žĺtok 3 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Citrónová kôra
Orechový sneh
Bielok 5 ks
Kryštálový cukor krupica 250 g
Vlašské orechy pomleté 300 g
Dokončenie
Ríbezľový džem

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 25 min / 180 °
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Orechový sneh

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Orechový múčnik ku káve alebo čaju. Známy ako aj Londýnske rezy – linecké cesto, potreté džemom a orechovým snehom.

Kroky

1
Hotovo
10 min / 180 °

Z múky, masla, žĺtkov, cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

2
Hotovo
15 min / 180 °

Napoly upečené cesto potrieme džemom, navrch rozotrieme orechový sneh a dáme dopiecť.

3
Hotovo

Orechový sneh

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a znova prešľaháme. Nakoniec pridáme pomleté orechy.

naspäť
Kura na zelenine
dalej
Kelové fašírky
naspäť
Kura na zelenine
dalej
Kelové fašírky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here