Ingrediencie
-
Cesto
-
300 g Polohrubá múka
-
150 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
3 ks Žĺtok
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Citrónová kôra
-
Orechový sneh
-
5 ks Bielok
-
250 g Kryštálový cukor krupica
-
300 g Vlašské orechypomleté
-
Dokončenie
-
Ríbezľový džem
Popis
Orechový múčnik ku káve alebo čaju. Známy ako aj Londýnske rezy – linecké cesto, potreté džemom a orechovým snehom.
Kroky
1
Hotovo
10 min / 180 °
|
Z múky, masla, žĺtkov, cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. |
2
Hotovo
15 min / 180 °
|
Napoly upečené cesto potrieme džemom, navrch rozotrieme orechový sneh a dáme dopiecť. |
3
Hotovo
|
Orechový snehZ bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a znova prešľaháme. Nakoniec pridáme pomleté orechy. |