Orieškové rezy

0 0
Orieškové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor 6 lyžíc
Voda 6 lyžíc
Polohrubá múka 6 lyžíc
Lieskovcové oriešky pomleté 3 lyžice
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Krém
Mascarpone 250 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Griláž
Lieskovcové oriešky pomleté 100 g
Kryštálový cukor 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA: Na ozdobu môžeme použiť orechy, ktoré napichneme na špáradlo, namočíme do roztopeného karamelu a necháme stuhnúť.

  • 60
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Griláž

Popis

Zdieľať

Piškótový korpus naplnený krémom s lieskovcovými orieškami a karamelom.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky, cukor a studenú vodu vymiešame dopenista. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy.

2
Hotovo

Nakoniec pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Griláž

Kryštálový cukor upálime na karamel a pridáme orechy. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladnuté pomelieme na mlynčeku alebo rozmixujeme.

4
Hotovo

Krém

Mascarpone vyšľaháme so smotanou a pridáme pomletú griláž. Časť griláže odložíme na posypanie.

5
Hotovo

Dokončenie

Vychladnutý korpus prekrojíme po dĺžke na dva pásy. Spodný pás potrieme plnkou, priložíme druhý pás, ktorý tiež potrieme plnkou. Vrch posypeme zvyšnou grilážou.

naspäť
Makaróny so syrom
dalej
Granadír
naspäť
Makaróny so syrom
dalej
Granadír