Ingrediencie
-
Cesto
-
10 ks Vajcia
-
200 g Kryštálový cukor
-
200 g Lieskovcové orieškypomletých
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
100 g Strúhanka
-
100 g Biela postrúhaná čokoláda
-
Plnka
-
250 g Maslo
-
300 ml Mlieko
-
3 lyžice Hrubá múka
-
150 g Práškový cukor
-
120 g Lieskovcové orieškypomleté
-
200 g Nugátový krém
-
Dokončenie
-
Marhuľový džem
-
Rum
-
Modelovacia hmota
Popis
Torta z piškótové cesto s lieskovými orieškami a k tomu nugátový krém, potiahnutá modelovacou hmotou.
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme strúhanku zmiešanú s orieškami, čokoládou a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s nugátovým krémom a cukrom. Nakoniec pridáme lieskovcové orechy |
4
Hotovo
|
Upečenú a vychladnutú tortu rozrežeme na tri pláty, pokvapkáme rumom, potrieme džemom a naplníme. Plnkou potrieme aj boky torty. |
5
Hotovo
|
Odložíme na chladné miesto. Po stuhnutí tortu potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme. |