Orieškovo-nugátová torta

0 0
Orieškovo-nugátová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 10 ks
Kryštálový cukor 200 g
Lieskovcové oriešky pomletých 200 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Strúhanka 100 g
Biela postrúhaná čokoláda 100 g
Plnka
Maslo 250 g
Mlieko 300 ml
Hrubá múka 3 lyžice
Práškový cukor 150 g
Lieskovcové oriešky pomleté 120 g
Nugátový krém 200 g
Dokončenie
Marhuľový džem
Rum
Modelovacia hmota

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Torta z piškótové cesto s lieskovými orieškami a k tomu nugátový krém, potiahnutá modelovacou hmotou.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme strúhanku zmiešanú s orieškami, čokoládou a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

2
Hotovo

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s nugátovým krémom a cukrom. Nakoniec pridáme lieskovcové orechy

4
Hotovo

Upečenú a vychladnutú tortu rozrežeme na tri pláty, pokvapkáme rumom, potrieme džemom a naplníme. Plnkou potrieme aj boky torty.

5
Hotovo

Odložíme na chladné miesto. Po stuhnutí tortu potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme.

naspäť
Zemiakový chlieb
dalej
Višňové košíčky
naspäť
Zemiakový chlieb
dalej
Višňové košíčky